29 november 2021

Dit zijn de top vijf redenen waarom je cavalesse voor je paard moet gebruiken

2 min read

Heb je een paard die constant aan het schuren is? Er zijn meerdere redenen waarom je paard jeuk kan hebben. Soms heeft je paard jeuk door afgeknipte of losse haren. De oplossing hiervoor is simpel: borstel ze weg. Losse haren kunnen veroorzaakt worden doordat je paard van winter- naar zomervacht verhaart of andersom. Ook kan jeuk ontstaan door een te warme deken. Zweet en vuil gaat dan in de vacht zitten. Je kunt de jeuk voorkomen door je paard bijvoorbeeld vaker te wassen. Toch kunnen er ook andere oorzaken zijn als je paard jeuk heeft. Je kunt dan middelen gebruiken om dit tegen te gaan zoals Haemolytan 400 of cavalesse voor paard. Wil je meer weten over haemolytan 400, cavalesse voor paard en waarom je deze middelen zou moeten gebruiken? Je kunt er meer over lezen in deze blog.

Oorzaken van jeuk bij paarden

Jeuk kan ontstaan zijn door losse haren, maar het kan ook zijn dat je paard een verminderde weerstand heeft. Als je paard een slechte weerstand heeft, kan het voorkomen dat hij of zij jeuk krijgt. Om je paard weer op te lappen, is het zaak dat je paard weer een betere weerstand krijgt. Dit kun je doen door je paard haemolytan 400 te geven of Cavalesse voor paard aan te schaffen. Deze middelen zijn speciaal gemaakt voor paarden die last hebben van een verminderde weerstand.

Andere oorzaken

Losse haren en een verminderde weerstand veroorzaken jeuk bij je paard, maar er kunnen ook andere onderliggende oorzaken zijn. Een van deze oorzaken is een verstoorde lever. De lever is namelijk de poortwachter van het lichaam en zorgt ervoor dat giftige stoffen uitgescheiden worden. Als de lever verstopt raakt, kan er jeuk ontstaan doordat de huid gaat ontgiftigen. Ga naar de dierenarts als je vermoedt dat je paard jeuk heeft door een onderliggend probleem zoals aarsmaden of een slecht werkende lever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *