29 november 2021

Een melkmachine kopen

2 min read

In dit artikel zal ik toe lichten wat een melkmachine precies is, wat het toevoegt aan jouw bedrijf en waar je precies op dient te letten. Lees dus snel verder hier onder als je graag meer wilt weten over dit onderwerp.

Wat is een melkmachine?

Bij het gebruik van een melkmachine wordt het kalf dat aan de uier van de koe zuigt nagebootst. Door het gebruik van nieuwe technieken bevorderd dit de melk productie van de koe zelf. Het apparaat bestaat uit een aansluit mechanisme dat vier rubberen zuignappen heeft. Deze zuignappen gaan op de spenen van de koe en maken een zuigende beweging waardoor de koe melk geeft aan de machine. 

Wat voegt een melkmachine toe aan jouw bedrijf? 

Bij het juiste bedrijf een melkmachine kopen resulteert in een kwalitatieve goede machine die u en uw koeien helpt. De melkmachine zorgt voor een snellere productie van een hoog aantal liters melk. Deze machines nemen naast een hogere productie ook het welzijn van de dieren mee, een belangrijk gedeelte binnen het winnen van melk. Als een koe zich op zijn gemak voelt en gezond/gelukkig is zal het beestje veel meer melk blijven geven en niet opstandig zijn tijdens dit proces. 

Een melkmachine maakt dat jij snel en efficiënt kan werken met jouw koeien. Het is ook heel erg belangrijk om te letten op de uiergezondheid van de beesten, dit beïnvloed het melkproces heel erg. Met een melkmachine  garandeer je de gezondheid van de uiers, de verschillende types houden hier allen rekening mee en zijn hier op gebouwd.