taxidermy
Dieren

Waar kun je opgezette dieren kopen?

Heb je wel eens overwogen om een mooi opgezet dier te kopen? Dan ben je zeker niet de enige die plannen heeft om opgezette dieren kopen. Een opgezet dier in de hal, huiskamer of op zolder geeft je interieur een levendige look en is daardoor een echte sfeermaker in huis. Maar hoe kom je precies aan opgezette dieren? Waar kun je precies opgezette dieren aan te schaffen? In dit blog lees je waar je moet zijn als je graag een dier dat opgezet is wilt aanschaffen!

1. Opgezette dieren kopen via internet, zoals Catawiki

Een plek met een ruim aanbod aan opgezette dieren is internet. Via diverse (grote) verkoopsites, zoals Catawiki, Marktplaats of Speurders, kun je tegenwoordig wel opgezette dieren kopen. Een voordeel van dit soort sites is dat je veel keuze aan opzetdieren hebt. Een minpunt is echter dat je nooit met 100 procent zekerheid kunt vaststellen of de opgezette dieren legaal worden aangeboden of niet. Ook de prijs van een opgezette vogel, leeuw of chimpansee kan op online aanbiedingssites flink oplopen. IS een aangeboden opgezet dier erg goedkoop? Dan doe je er verstandig aan om te twijfelen aan de kwaliteit en de hoogte van de kosten die je moet maken! Kies dus welbewust en goed doordacht over de opzet die je wilt aanreiken en over de plek waar je dit wilt doen. Zo ben je goed voorbereid op tegenslagen en heb je altijd een buffer om financiële zaken die cruciaal zijn goed af te wikkelen.

2. Of kies deze alternatieve route

Opgezette dieren aanschaffen bij een preparateur of taxidermy is een andere manier om aan deze dieren te komen Hierbij worden de opgezette dieren door een specialist moet neergezet in zijn atelier. Prettig aan deze manier van het aanschaffen van opgezette dieren is dat je gegarandeerd bent van een echt en professioneel opgezet dier, voor een eerlijke prijs. Verder heb je veel keuze aan soorten opgezette dieren! Je moet soms wel even goed zoeken voordat je een taxidermy hebt gevonden

taxidermy

3. Ook via erfenissen of legaten kun je aan opgezette dieren komen

Mensen met een eigen collectie opgezette katten, honden en/of andere dieren, hebben hun collectie vaak juridisch goed verzekerd en bij de notaris laten inschrijven. Het kan dus ook goed zijn dat je via een erfenis een of meer opgezette dieren krijgt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *